Most próbáltam. Nekem nagyon ízlik, de nem hozott osztatlan sikert. Tesóm aszonta, nem kér több ilyet. Feriből kihúztunk egy "Nem rossz"-at, ami annyit tesz, nem meri megmondani, hogy ez neki furi volt. Jonatán az én és a leves pártján állt (természetesen).
Íme:
Viking leves
Az arányokat az ízlés, az étvágy, a fazék és a család nagysága adja.
Szalonna zsíron a vöröshagymát üvegesre párolom, majd a fűszereket is átfuttatom: babér, bors, fokhagyma. Rádobom az apróra vágott zöldségeket: gomba, sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé. Lisztel meghintem és kicsit pirítom. Sózom, felöntöm vízzel.
Amíg fő, összedolgozom a gombócba valót:
Darált hús, csirke máj (megsütöm és durván összetöröm), kemény tojás (apróra vágom), só, bors, petrezselyem, nyers tojás, pici morzsa.
Ha megpuhult a zöldség, a masszából diónyi gombócokat formázok és a rotyogó levesbe dobálom.
Főzők bele tésztát is, majd a legvégén főzőtejszínnel (lehet tejföl is) nyakon öntöm. Még forr egy kicsit, és kész.
_______________________________________
Vállaltam (hű már mikor?), hogy két kis díszszekrényt kidekorálok. Na, végre rászántam magam a befejezésükre. Ez is kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése