2020. december 2., szerda

Nyílik a második ablak


__________________________________

NAPI AJÁNDÉK:

Felállt az osztály karácsonyfája. Osztály vigyázz...
Felkerült rá a CoviÉvet jelképező csillag és az évek során felhalmozott kacatok, a bélyegzőkészítés termékei, a hímzés, a nyomda emlékei, számítógépes anomáliák és mindenféle macskajancsi. Sőt mi is előtte virítunk, bár nem teljes a kép.


__________________________________

ELENGEDÉS:
Valakiben zsigerből nem bízom, de egy munkahely megkövetel egyfajta együttműködést, hogy haladjon a szekér. Viszont cseppet sem tetszik, ha a szabályok csak ránk vonatkoznak. Úgyhogy a műhely primadonnáját nyugodt szívvel elengedem el, aki magamagát rekesztette ki közülünk, megtéve engem másod főmumusnak; ápolgassa a sebeit, hátha rendbe jön az a "művész" lelke.
__________________________________


MESE:
Nagyi azt mesélte, hogy amikor kislány volt (Nagyi te voltál kislány?),  na akkor nagyon szeretett volna egy kutyát. Rendben, mondták a szülei, de neked kell gondoskodnod róla. Nagyikislány így is tett, még a tejeskávéja felét is kivitte a kutyájának minden áldott reggel.
Ezt történetet annyira komolyan vettem, hogy "A tejeskávét itt meg kell inni!" felszólítással fogadtam Jonatán kutyámat is. Megitta.
Ez egy szertartás szerűség, úgyhogy akit tejeskávéval kínálok azt befogadtam a falkába.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése