Próbáld ki!
Legjobb csontos karajból készíteni, de csináltam már tarjából és combból is.
- Disznó karaj egyben kb. 1 kg
- 4 szál vékony száraz kolbász
- Békebeli jénai, amibe belefér a húsi, úgy hogy még a tetejét is rá tudjam tenni
- 2 evő kanál zsír
- Fűszerek: szegfűszeg (kb. 1 teáskanál), só, bors
- Víz, amivel felöntöm, de nem árt ha a fele mennyiséget borral helyettesítem
És sül. Sül. Sokáig sül.
Persze függ a páciens korától is, de én három órát javaslok. Közben forgatom, locsolgatom, pótlom a folyadékot, ha kell.
Ha kész, felszeletelem. Kurkumás rizibizi, vagy krumlipüré nagyon jó hozzá.
A kolbászos sülthús omlósan szétolvad a szánkban. A fűszerek és a füstölt kolbász aromája elegyedik a hússal, és új ízzé állnak össze.
Uu! Jó kaja!
köszi
VálaszTörlés