Kísérlet veszélyesen anyaggal.
Paprika krém
- 1/2 kg erős piros paprika (ez itt chili)
- 2 db nagy piros édes paprika (kaliforniai, pritamin, karpia)
- 7 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál ecet
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz
A paprikákat megmosom, csumázom, nagyobb darabokra vagdalom, és a többi hozzávalóval egy nagyobb serpenyőbe lassan elkezdem sütni. Lefedem, néha keverem, és puhára párolom (nem kell szétfőzni). Mikor kihűlt ledarálom, majd szitán átpréselem (nem tetszettek a magok meg a filmes paprikahéj). Kis üvegekbe töltöm.
Kész.
Most már csak Andinak (erős paprika függő!) kell tesztelni a minőséget és a csípő fokozatot.
Jó az állaga, finom az íze és erős :-)
VálaszTörlés