2018. május 13., vasárnap

Diana Gabaldon: Outlander 4 - Őszi dobszó (könyvjelző)

- Stílus: 10 pont
- Tartalom: 10 pont
- Hatás: 10 pont
- Hangulat: Az Új föld vad illata, a honvágy keserű íze és az érzelmek teljes színskálája járja át a terjedelmes regényt.
- Külcsín: 7 pont
- Újrázás: Naná! És megint várom a folytatást. Őszre ígérték az ötödik részt 😊
- Tanulság: Mindenkinek megvan a maga klánja, törzse, falkája, csapata. Bárhová vetődjön is az ember, a mellkasában visszhangoznak a dobok.

Folytatjuk az izgalmas utazást az időn keresztül, mert hívnak a baljós kövek.
Amíg Jamie és Claire otthont keres a még szinte érintetlen Amerika veszélyesen gyönyörű vadonjában, addig lányuk próbálja elfogadni és feldolgozni a tényt, hogy anyját és sosemlátott apját évszázadok választják el tőle. Persze a végén csak utánuk indul, és sikerül titokban átkelnie a kőkörön.
Lássuk, hogy boldogul egy huszadik századból idecsöppent lány 1769-ben. Akadályozhat-e egy szerelmes történészt az idő, a tér, maga a NŐ, az erőszak, a kétségek vagy egy féltékeny apa. Hogyan épít szinte puszta kézzel otthont, családot, klánt egy száműzött skót az erdő közepén varázslatos asszonyával az oldalán. Megkönyörüljünk-e egy kalóz életének, ki éli túl a himlőt, elfogadható-e a rabszolgaság, hogyan műtsünk heresérvet, vadak-e az indiánok és finom-e a mókuspörkölt?

Tudom a régmúlt és a történelem megváltozhatatlan, de a képzelet végtelen, és ez a könyv messzire repít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése