2016. február 8., hétfő

Új ízek a konyhában avagy a RÓMAI HÁRMAS


Mitől hármas? - Paprika, hús krumpli.

Mitől római? - Fő fűszere a római kömény.

Nagy, húsos paprikákat választok. Legjobb három kaliforniai paprika, egy sárga, egy zöld és egy piros, de most csak kárpiát kaptunk.
A lábosba margarint hevítek és erre dobom a nagyobb kockákra vágott paprikát. Fedő alatt párolom. Sózom, rászórok két teáskanál őrölt római köményt, pici bors is jöhet, majd két tyúkhúsleves kockát feloldok a lében (persze jobb, ha levessel öntöm fel, de nincs kéznél).
A lényeg, hogy a paprikákat ne főzzem szét, csak puhulásig rotyogtatom. Mikor kész, szűrőkanállal átszedem a nagy tálba, és a lábosban marad a fűszeres alaplé, amiben most már a paprika édes íze is hozzárakta a magáét.
Ebbe rakjuk az apróra vágott húst, ami lehet csirke mell, pulyka apró, de legjobb a nyúl kicsontozott nyesedéke. Ha kel utána sózok, öntök még rá vizet, hogy ellepje, és puhára főzőm.
Amíg puha lesz a húsi, kisütöm a szintén kockákra vágott krumplit, és ezt is a tálra halmozom.
Most már csak a kész apró pecsenyénket kell rárakni. Persze a finom léből is bőven locsolok mind a hármukra, és KÉSZ.

(Sajnos a római kömény fokozza az amúgy sem rossz étvágyamat, ezért egyből nagy tányérba szedek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése