2014. március 8., szombat

Pár perc PÖRC




HOZZÁVALÓK
Egy darabka disznó bőrke
3 evőkanál só
2 evőkanál ecet
olaj




ELKÉSZÍTÉS
A bőrkét megtisztítom. Rácsosan beirdalom. A só-ecet keveréket belemasszírozom mindkét oldalába.

Összetekerem, és zacskóba rakom. Ez a gurgula a hűtőben fog pihenni legalább egy órát.
Ilyenkor levet ereszt, ezért mikor kiveszem, szárazra törlöm, eltávolítva a felesleges sót is.
Most jön az olajos masszír.
Majd bőrkeszalagokat vágok.


A tepsi aljára sütőpapírt teszek, hogy még az is feligya a nedvességet.
Forró sütőbe tolom. Itt majd pufog, meg durrog kicsit, de úgy 20 perc múlva ropogós pörccé sülnek a kunkori bőrkék.


   Tanácsok:
Ne süsd túl, mert keserű lesz!
Ha kihűlt akkor egyed, nehogy megfájduljon a hasad!
Rágásnál garantált egy kis agyrázkódás, és a hallásod is csökken!
Iszonyúúú sós! Úgyhogy: SOS! Víz legyen a közelben! (vagy egyéb bor-sör folyadék)

JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése