2014. március 7., péntek

Kedvencünk a SZÓRT TÚRÓS



HOZZÁVALÓK

Száraz keverék:
25 dkg liszt, 25 dkg porcukor
csipet só, 1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
    Nedves keverék:
    4 dl tej, 2 tojás

    Kell még:
    25 dkg túró
    valami gyümölcs, most meggybefőtt
    4 evőkanál olaj
    zsír vagy margarin

      ELKÉSZÍTÉS
      A tepsit alaposan kikenjük zsírral vagy margarinnal.
      A száraz keverékünket jól összekutyuljuk, és felét egyenletesen eloszlatjuk a tepsi alján. Rámorzsoljuk a túrót, rápakoljuk a meggyet, és rászórjuk a száraz keverék másik felét.
      A tejet a tojással habosra kavarjuk. A rakományunkra csurgatjuk az egészet, de mindenhova jusson! Locsoljunk a tetejére  4 kanál olajat is.
      Forró sütőbe dugjuk. 10 perc után lejjebb vesszük a hőt, és közepes lángon kb. 35 percig sütjük. Ha kész megporcukrozzuk a tetejét, és mikor kihűlt felszeljük.


      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése