HOZZÁVALÓK
Száraz keverék:
25 dkg liszt, 25 dkg porcukor
csipet só, 1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
Nedves keverék:
4 dl tej, 2 tojás
Kell még:
25 dkg túró
valami gyümölcs, most meggybefőtt
4 evőkanál olaj
zsír vagy margarin
ELKÉSZÍTÉS
A tepsit alaposan kikenjük zsírral vagy margarinnal.A száraz keverékünket jól összekutyuljuk, és felét egyenletesen eloszlatjuk a tepsi alján. Rámorzsoljuk a túrót, rápakoljuk a meggyet, és rászórjuk a száraz keverék másik felét.
A tejet a tojással habosra kavarjuk. A rakományunkra csurgatjuk az egészet, de mindenhova jusson! Locsoljunk a tetejére 4 kanál olajat is.
Forró sütőbe dugjuk. 10 perc után lejjebb vesszük a hőt, és közepes lángon kb. 35 percig sütjük. Ha kész megporcukrozzuk a tetejét, és mikor kihűlt felszeljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése