2022. január 9., vasárnap

Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei - kalandok hat kötetben (könyvjelző)


Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

        Az első könyvről már írtam, de a kaland hömpölyög tovább. Még több furi fazont ismerhetünk meg, még több bizarr fotó, rejtély, ellenség, kutatás. És a viszonylagos normalitás, vagy biztonság sem tart sokáig. Tér és idő is borul, a szülők inkább diliházba dugnának, a szörnyek láthatatlanok, a főgonosz persze okos és hiú, és az a kutya hozzám beszél?
Sodró cselekmény, lendületes párbeszédek, egyedi karakterek viszik előre a történetet. És a FOTÓK (nem győzőm hangsúlyozni), s nem is tudom eldönteni, hogy a nyugtalanító ismeretlen fotókból bújik elő ez a különleges mese, vagy a történet vonzza a képtelen képeket. De hát mind kettő kell, hogy a könyv elénk rajzolja Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit.


- Stílus: 10 pont az írónak, 10 pont a fordítónak
- Tartalom: 10 pont
- Hatás: 10 pont
- Hangulat: A különleges világért is meg kell küzdeni. Gyomorforgató üresség a félelem, de a barátaid levakarhatatlanul melletted harcolnak.
- Külcsín: 10 pont a kötésért, 10 pont a szerkesztésért, 10 pont a fotókért, 10 pont az illusztrációkért
- Újrázás: Igen, most már itt van minden kötet a polcon, plusz még egy könyv A különlegesek regéi is, mert hát a különleges gyermekeknek különleges meséket olvasnak. Így akármikor visszatérhetek ebbe a furán ismerős világba.
- Tanulság: Ne erőlködj, fogadd el, hogy nem vagy normális.

Kedvencem Enoch O'connor, az undok kis ír kölyök:


No és Millard Nullings, aki tökokos és tökláthatatalan:




A regéket Andrew Davidson művészi metszetei teszik még szürreálisabbá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése