2021. május 16., vasárnap

Gaál Viktor: Battleground zero (könyvjelző)

NULLÁS HADSZÍNTÉR

- Stílus: 10 pont 
- Tartalom: 10 pont
- Hatás: 10 pont
- Hangulat: Alkalmazkodni, harcolni, túlélni
- Külcsín: 10 pont
- Újrázás: Feltétlenül, főleg amikor kitör az apokalipszis
- Tanulság: Nem én csesztem el, de újabb hibákat még kreálhatok, és ne hidd, hogy segít a tisztító tűz.

        Egyből a világvége kiábrándító bugyrába csöppenünk. Mármint ennek a világnak a vége, mert megnyomták a reset gombot, és hirtelen majd minden 21 év alatti zombuci a felnőtt társadalom ellen fordul. Tini hordák gyilkolják a lakosságot, csitri tanulók nyírják ki a tanárokat és a mit sem sejtő rendőröket. Gyerek a szülőt, akiknek még elképedni sincs idejük. Az új eszme az internet hálóján fertőz, tanít, szervez, mutatja az utat és parancsokat oszt. Teljes a káosz, vagyis minden a terv szerint megy.
Persze vannak túlélők, akiknek szerencséjük van, jobban alkalmazkodnak és akiket egészséges életösztön hajt. Egy ilyen csoporthoz csapódik krónikásunk is, aki üzenetekben számol be a védekezésről, a partizán rajtaütésekről, ostromról, menekülésről és a reménytelen veszett harcról. Társai igazi karakterek (kedvencem a mogorva hun), és ezek az idegenek valódi csapattá kovácsolódnak, így méltó ellenfelei a kölyköknek, akik okosak, szervezettek és elszántak.
De hogy jutottak idáig a dolgok? Ki áll a háttérben? A pénzéhes társadalmaknak valóban ez az elkényeztetett nemzedék lesz a veszte? Ki a hibás az elbaltázott jövőért?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése