2021. május 28., péntek

Az ezer lyukú palacsinta

Ez egy marokkói palacsinta. Sok recept kering a neten, én a nagyon leegyszerűsített és a legolcsóbb variánst próbáltam ki.


★ 1 bögre liszt
★ 2 bögre búzadara
★ 1 csomag sütőpor
★ 1 csomag szárított élesztő
★ 1 csomag vaníliás cukor
★ 1 csomag citromos cukor
★ 1 kávéskanál só
★ 1 evőkanál cukor
★ 4 bögre langyos víz
★ 1 evőkanál citromlé
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
A hozzávalókat egy kelesztő tálba öntöm és botmixerrel simára keverem. Letakarom.
Egy órát pihentetem. (Ha nagyon besűrűsödne, pótlom a vizet.)
Forró serpenyőbe öntve közepes lángon palacsintákat sütök. Olaj se kell, sőt csak az egyik felét kell megsütni, mert a sok-sok buboréktól sok-sok lyuk lesz, amin keresztül a tésztát átjárja a hő.
Aztán edd amivel szereted.
Erre citromos joghurtot pöttyentettem egy kis mézes vajjal locsolva.
Na. Jó lett: beveszem a repertoárba.

UI: Jobb megenni az egészet, mert másnap a sült fele már kissé szittyós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése