Szilveszterkor már nem sok hely maradt a gyomrunkban miután végig pogácsáztuk a mozit, otthon meg várt a kocsonya, majd folytköv. pogácsa+vörösbor .........................
Úgyhogy a betervezett leveles tésztába csomagolt finomságok elsejére halasztódtak. Tehát folytattuk a zabálást. Sütögettünk betekert virsliket, parizerrózsákat és ezt a
vagdalthússal töltött batyut:
Töltelék:Az apróra vágott 2 fej hagymát zsíron üvegesre párolom. Rádobom a 1/2 kg darált húst is (aminek lehet a fele kolbász töltelék). Pirítom. Fűszerezem: zúzott fokhagyma, majoranna, bazsalikom. só, bors, piros paprika. Kupica vörösbor. Készre párolom.
Mikor kicsit kihűlt, 2 tojással és kevés zsemlemorzsával összegyúrom.
A leveles tésztát kinyújtom. A közepére halmozom a tölteléket, kenyérformára alakítom és becsomagolom a tésztába. Tojással megkenem a tetejét, a forró sütőbe dugom, kb. 20- 30 perc és kész.
Kedvünkre variálhatjuk a tölteléket, és a csomag formáját is.
A miénk valahogy egy koboldbabára hasonlít :)
Ahonnan az ötlet származik:
http://www.mindenegybenblog.hu/husos-etelek/egy-igazi-mennyi-husos-unnepi-lakoma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése