Süssünk valamit!
A tepsink 20x30 cm-nél ne legyen kisebb. A mércénk egy bögre, ami kb. 3 dl.
olvasztott margarin 1/2 bögre (10 dkg)
tojás 2 db
porcukor 1 bögre
liszt 2 bögre
sütőpor 1 csomag
tej 1 bögre
kókuszreszelék 1 bögre
porcukor 1 bögre
tejszín 1 bögre
vaníliás cukor
A tepsit kikenem fagyott zsírral, lisztezem.
A tojásokat habosra keverem a margarinnal és a porcukorral. Hozzá jön a sütőporral elkevert liszt felváltva a tejjel.
Szép simára dolgozom az elegyet. Ezt a folyékony masszát beleöntöm a sütőtál aljába.
A kókuszreszeléket alaposan összevegyítem a porcukorral, összetörve a golyócskákat is. Olyan lesz, mint a homok.
Kanállal egyenletesen a tészta tetejére lapogatom.
Az előmelegített sütőbe 25-30 percig sül. Felemelkedik, és a kókuszréteg megpirul.
Mikor kész, még melegen megszórom vaníliás cukorral, és lassan rácsórigálom a tejszínt, ügyelve, hogy ne maradjon ki egy centi se.
Mire kihűl, addigra a tésztát teljesen átjárja a nedvesség, és szaftos, omlós kockákra szeletelem.
Én még meg is porcukroztam a biztonság kedvéért.
Ha még a kókuszréteg előtt reszelt csokival vagy kakaóval megszórod a tésztát és úgy sütöd, akkor növelheted a bounty hatást.
Szép simára dolgozom az elegyet. Ezt a folyékony masszát beleöntöm a sütőtál aljába.
A kókuszreszeléket alaposan összevegyítem a porcukorral, összetörve a golyócskákat is. Olyan lesz, mint a homok.
Kanállal egyenletesen a tészta tetejére lapogatom.
Az előmelegített sütőbe 25-30 percig sül. Felemelkedik, és a kókuszréteg megpirul.
Mikor kész, még melegen megszórom vaníliás cukorral, és lassan rácsórigálom a tejszínt, ügyelve, hogy ne maradjon ki egy centi se.
Mire kihűl, addigra a tésztát teljesen átjárja a nedvesség, és szaftos, omlós kockákra szeletelem.
Én még meg is porcukroztam a biztonság kedvéért.
Ha még a kókuszréteg előtt reszelt csokival vagy kakaóval megszórod a tésztát és úgy sütöd, akkor növelheted a bounty hatást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése