2014. október 31., péntek

Helloween kaja

Kész a töklámpásunk. Szellem várás letudva.
De mit csináljak a kikapart tökhússal?

A karfiolos receptet átvariálva (http://foltkutatok.blogspot.hu/2012/10/karfiol-es-baratai.html)
jó kis vacsit rittyenthetünk.

Hozzávalók:
Sütőtök, vöröshagyma, fokhagyma, száraztészta, zsemlemorzsa, olaj, só, bors, rozmaring. Arányokat most sem írok, mert nem tudom, kinek mekkora a sütőtöke.

Elkészítés:

Egy sütőtálat olajjal kikenek, morzsázom. A tököt kisebb kockákra vágom vagy kikaparom a töklámpásból. Rétegezem a szeletelt hagymával, fokhagymával. Közben sózom, fűszerezem (csínján a rozmaringgal), bőven meglocsolom olajjal, morzsával hintem.
Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben addig sütöm, amíg megpuhul minden alkatrész. Néha meg is keverhetjük. A hagymák szinte eltűnnek, a morzsa szépen megpirul. Kb. 45 perc.
Erre szedem rá a kifőzött tésztát, és főzővízből is rálocsolok.
Óvatosan egymásba forgatom.



Ennél rondább kaját ritkán látni. Na, de finom!
Ha elég elvetemült vagy, akkor tejföllel és méreg erős chili paprikával fokozhatod a Helloween hatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése