2014. szeptember 20., szombat

Mik a kilátások?

Kőbányáról messzire ellátni, "ez tudott".
Ha nyugat (Ny-ÉNy) felé sasolunk a megfelelő magaslatról, ezt láthatjuk.
Az IDŐt nem tudom meghatározni, nem értem, nem vagyunk jóban. Akkor legalább a TÉRben érezzem magam stabilan. Jó tudni, mi hol van. Nézzük mik is a kilátások:
A kép a Gergely bánya szánkózódombján készült (amikor még be lehetett menni a parknak készülő feltöltött agyagbányába). Szemben velünk a Budai-hegység leejtői, köztünk meg elveszik a "mélyben" Pest meg a Duna, és csak a pár kimagasló, jellegzetes épület kandikál a látómezőbe.
Lábam alatt az Óhegy, a lakóházakat alig látni a sok fától (Jó zöld ez a X. kerület). A Mázsa tér felé már több gyárépületet is látszik, és az a vastag erdősáv nem más, mint a Népliget. A Tisztviselőtelepből (régen az is Kőbányához tartozott) semmi nem látszik csak a helyes Rezső téri templom kupolája. Mögötte a nagy totem szerű a SOTE (88 m az épület). A torony mögül a Gellért Szálló orom csúcsa kacsingat. Utána már a hegyoldal látszik tele pötyögtetett házakkal, lombos erdővel. A tetőn virít a Rendőrtiszti Fősuli és a Széchenyi-hegy az adótoronnyal. Hmm, messze balra, a kis csúcson mintha a jánoshegyi Erzsébet-kilátó derengene. A lapos Pest nagyon eltűnt, pár daru meg templomtorony próbál ágaskodni, de én úgysem őket figyelem, hanem a felhőket.

A magassági adatokat a Google-val határoztam meg (Google Maps Find Altitude)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése