2013. június 25., kedd

Variációk trutyira

Mit is főzzek?
Sokszor improvizálok:
  • amit éppen megkívánok
  • ahogy másoktól hallottam
  • azt használva, ami épp otthon van.
___________________________________________________

HALTÉSZTA
Kifőzőm a tésztát, hozzákeverem a halat
(nem baj ha összetörik), és az olajból is csurgatok rá.
Majd szép sorjában a többit is hozzá kutyulom. Kész
  • Száraztészta 250g            
  • Olajos hal 2 doboz
  • Főzőtejszín kb. 2dl
  • Mascarpone 250g
  • Ecetestorma 2 evőkanál
  • Kapor frissen vagy fagyasztóból


___________________________________________________

SPENÓTOS (Shrek)METÉLT
A felengedett spenótot megpárolom, tejszínnel felengedem,
fűszerezem, lisztet szórok rá és hozzá keverem a mascarponét.
Kicsit még rottyan. (Ha kell botmixerrel  krémesítem)
Ezt a zöld iszapot ráöntöm a kifőtt metélttésztára.
Rászelem a tojásokat, kicsit elegyitem, reszeltsajttlal megszórom. Kész.
  • Metélttészta 250g
  • Mirelit spenót 500g
  • Főzőtejszín 2dl
  • Mascarpone 250g
  • Főt tojás 3db
  • Reszeltsajt a tetejére
  • Só, bors, fokhagyma, liszt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése