Ismét egy kutyabandázás következménye:
Újabb receptet próbáltam ki, kissé átdolgozva.
Sóskifli
Tészta:
Liszt: 20 púpos evőkanál
Élesztő: szárított 2 csomag
Cukor: ½ evőkanál
Só: 1 teáskanál
½ Citrom héja
friss GYÖMBÉR: ujjnyi darabka, reszelve
vagy por: 2 teáskanál
2 tojás
Tejszín: 2dl
Vaj: 5-6dkg, olvasztva
Tetejére:
Tojás
Durva só
Köménymag
vagy mák, vagy rózsabors, vagy szezámmag, vagy stb.
A tésztát jól
kidolgozom, ami legalább 1 órát pihenget meleg helyen. Ha megkelt begyújtom a
sütőt, a tésztát 4 kis bucira osztom. Kb. 1-2 mm vastag korongokat nyújtok belőle. 8 vagy 12 cikkre vágom. Feltekerem és kis kiflikké hajlítva a tepsibe sorakoztatom
őket.
Amíg elpakolom az eszközöket, addig konyharuhával letakarom a sütiket (szuszogjanak
még egy kicsit).
A végén tojással megkenem a tetejét, durva sóval beszórom,
hintek rá köménymagot, vagy frissen darált rózsaborsot, vagy amit találok.
Most már elég meleg a sütőnk,
berakom a kifliket és kb. 20-25 percig sütöm.
Főzők egy kis teát (earl gray-t) és megkóstolom.
Almát szeletelek ezzel is megkóstolom.
Itt a kutya: Jonatánnal is megkóstolom.
Tesómmal is megkóstolom. Anyuval is.
Megkóstolom… megkóstolnám,
de elfogyott az az átkozott sóskifli!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése