- 1 bögre búzadara
- 1 bögre liszt
- 2 bögre tej
- csipet só
- 2 marék mazsola
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag citromos cukor (vagy reszelt citromhéj)
- 5 dkg zsiradék, én a vajra szavazok
Beleteszem a tojásokat, a cukrokat és habverővel jól átkeverem. Felforrósítom a vajat egy nagyobb serpenyőbe. Ráöntöm az egész tésztát. Megvárom, amíg kéreg sül az alján, majd elkezdem egy lapos fakanállal forgatni, szaggatni, cincálni.
Most már minden csak a kevergetésen múlik. Erős tűzön sütöm a tésztát, ami egyre kisebb morzsákká alakul. Keverem, szaggatom. Kavarom, vágom, és közben Ferenc Józsefre gondolok. 😛
Ízlés szerint lekvárral, cukorral tálaljuk. Az elvetemültek (Tesóm is) csokiszirupot is nyomnak rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése