2015. március 14., szombat

SOS SÓS (A muffin visszatér)

Kell az egyensúly! Édesre sósat. Sósra édeset. Aztán újra... Míg a világ világ, és két nap.
Ezért kell sós muffin is.

Mehet bele karfiol, szalámi, amit csak szeretsz, vagy amit otthon találsz. (sonka, parizer, feta kockák, gomba, maradék pöri stb.)
Amíg a karfiol sós vízben puhára fő, addig az alaptésztával foglalkozom.
Összeelegyítem a száraz anyagokat:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teás kanál szódabikarbóna
Ehhez kutyulom a nedves adalékokat fakanállal:
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojás
  • 2 dl vagy tejföl, vagy joghurt, vagy kefir
  • 2 dl tej
Begyújtom a sütőt. A muffin formákat kizsírozom, morzsával hintem.
A karfiolt kicsit lecsepegtetem, rózsákra szedem, A formák aljára plöttyentek egy kevés tésztát, és rápakolom a karfiolt, majd megint tészta. (Nem rakom dugig, mert kifut.)
A szalámikat felezem, és a megtöltött formákba dugdosom. Paprikával szórom.
Pirosra sütöm. Eszem.

(Igen, a kis szalámis muffin, mintha mosolyogna. A véletlen műve, nem az enyém :)

1 megjegyzés: