Ezért kell sós muffin is.
Mehet bele karfiol, szalámi, amit csak szeretsz, vagy amit otthon találsz. (sonka, parizer, feta kockák, gomba, maradék pöri stb.)
Amíg a karfiol sós vízben puhára fő, addig az alaptésztával foglalkozom.
Összeelegyítem a száraz anyagokat:
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 1 teás kanál szódabikarbóna
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 tojás
- 2 dl vagy tejföl, vagy joghurt, vagy kefir
- 2 dl tej
A karfiolt kicsit lecsepegtetem, rózsákra szedem, A formák aljára plöttyentek egy kevés tésztát, és rápakolom a karfiolt, majd megint tészta. (Nem rakom dugig, mert kifut.)
A szalámikat felezem, és a megtöltött formákba dugdosom. Paprikával szórom.
Pirosra sütöm. Eszem.
(Igen, a kis szalámis muffin, mintha mosolyogna. A véletlen műve, nem az enyém :)
Nagyon finom :-)
VálaszTörlés