2011. július 1., péntek

Magyarosított kínai


Mindent magyarosítunk, ami jó!
Szezámmagos mézes csirkegolyók

Az apró kockákra vágott csirkemellet (1 kg) besózom, borsozom, összetörök egy jó nagy fej fokhagymát, rákenem ezt is, és egy éjszakára hűtőbe pihentetem.
Másnap készítek egy sűrű palacsintatésztát:
1 bögre liszt + 1/2 bögre étkezési keményítő + 1 csomag sütőpor + 2 tojás + só + víz
Ebbe beleöntöm a húsit, átforgatom, hogy minden felületet érjen.
A szószt is összemelegítem:
2 evőkanál méz + 1 kanál cukor + 1 bögre csípős ketchup + 1 evőkanál szezámmag
Forró olajba kanalazva a falatkákat kisütöm, és amint kiveszem beledobom a szószba, majd kiveszem, tálra halmozom, rizzsel, sült krumplival tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése