2015. február 15., vasárnap

Zabpelyhes muffin


Begyújtom a sütőt. A muffin formákat kizsírozom, morzsával hintem.
Összeelegyítem a száraz anyagokat:
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teás kanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
Ehhez kutyulom a nedves adalékokat (nem kell robotgép, elég egy fakanál):
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojás
  • 1 dl vagy tejföl, vagy joghurt, vagy kefir
  • 2 dl vagy tea, vagy főzött kávé, vagy tej
  • 1 citrom leve
A formákba varázsolom a masszát, és megsütöm.
Tetején lehet máz, csoki, vagy öntettel is feldobhatjuk (túrókrém, lekvár, fagyi)

____________________________________

Finom, tényleg, csak egyet szeretnék tudni:
Mi a fészkes fenének kell belebénáznom ezekbe a muffin formákba a tésztát, amikor sokkal egyszerűbb egy tepsibe önteni, sütni, majd felszelni? Hmm? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése