És még mindig, csak esik, meg esik, meg fúj. Fúúj!
Szóljatok Noénak, kezdheti a Bárka építését, addig is süssünk ZSERBÓT.
TÉSZTA:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 25 dkg puha margarin
- 5 dkg cukor
- 2 dl tejföl
TÖLTELÉK:
- 25 dkg darált dió és 15 dkg cukor keveréke
- 3 evőkanál baracklekvár
(Tepsi méret kb. 22x28cm)
A tésztát jól összegyúrjuk, és hűvös helyen pihentetjük (legalább egy órát, de egész éjszakára is a hűtőbe rakhatjuk).
Kicsit átdömöcköljük, majd három részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, a tepsi aljába nyomkodjuk. Megkenjük a lekvárral és egyenletesen rászórjuk a diókeverék felét. Most jön a második lap meg a maradék töltelék. Az utolsó tésztabucinkat is szépen kinyújtjuk, a tetejére passzintjuk és villával megszurkáljuk.
Meleg sütőbe pirosra sütjük. Beborítjuk csokimázzal, és ha kihűlt felszeleteljük.
Ha nincs otthon bóti csokibevonó, akkor 3 evőkanál kakaóporból, 3 evőkanál cukorból kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, 3 dkg vajat keverünk bele és langyosan a sütire simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése