2012. október 1., hétfő

Karfiol és barátai

A kutyasétáltatás alatt, ha alkalom adódik, néha bandázunk.
A barátkozás és eszmecserék mellett a gasztronómia mindig szóba kerül.
Ezt a finomságot is így hallottam.
Hozzávalók:
Karfiol, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, száraztészta, zsemlemorzsa, olaj, só
Arányokat nem írok, alkosson mindenki a maga szájíze szerint, úgy nagyobb a siker.(Én például a paradicsomot mellőzöm)
Elkészítés:
Egy sütőtálat olajjal kikenek, morzsázom. A karfiolt apróbb rózsákra szedve rétegezem a hagymával, fokhagymával, paradicsommal. A rétegeket sózom, bőven meglocsolom olajjal, morzsával hintem.
Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben addig sütöm, amíg megpuhul minden alkatrész. Néha meg is keverhetjük. A hagymák szinte eltűnnek, a morzsa szépen megpirul.
Erre szedem rá a kifőzött tésztát, és főzővízből is rálocsolok kb. egy merőkanállal.
Óvatosan egymásba forgatom.
A hagymák elegye különlegesen fűszeres ízt ad a karfiolnak. A karfiol pedig átitatja a tészta rugalmas falatkáit, miközben mindent beburkol a pirított morzsa otthonos illatával.
No, falatozzunk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése